SMARTAIR

Suunnittelu

MITOITUS &

SUUNNITTELU


Tuotamme paineilmajärjestelmien mitoitus- ja suunnittelupalveluita yhdessä suunnittelutiimimme kanssa. Paineilmajärjestelmien suunnittelu voidaan pääkohtaisesti jakaa kahteen eri osioon, olemassa olevien paineilmajärjestelmien korvausinvestoinnit ja niiden suunnittelutyöt sekä niin kutsutut Green field -projektit jossa uuteen suunnitteluvaiheessa olevaan laitokseen mitoitetaan ja suunnitellaan uusi nykyaikainen kompressoriasema.

Hyvin tyypillisesti paineilmajärjestelmien suunnittelutyö koostuu usean osa-alueen osaajista ja asiantuntijoista. Mekaaniset suunnittelijat laskevat sijoituspaikan, alustan, kantavuuden ja sijoittelun. Putkistosuunnittelijoiden tehtävä on suunnitella järjestelmän putkistotyöt niin laitetilassa kuin tuotantosalissa aina käyttöpisteisiin saakka. Ilmanvaihtosuunnittelu vaatii taas uudenlaiset osaajat ja laskijat. Jotta uusi paineilmajärjestelmä saadaan vielä käyttökuntoon tarvitaan tärkeintä käyttöhyödykettä eli sähköä ja sähkösuunnittelua.

Sähkösuunnittelun lisäksi järjestelmän nykyaikaisuus vaatimuksiin vastaten myös tiedonsiirto joko yhteen suuntaan tai molempiin suuntiin tulee järjestää.

Kuten tästä huomaamme, on käsillä melko suuri asiantuntijoiden ja suunnittelijoiden ryhmittymänä. 

Onko ryhmittymä nyt valmis ja täydellinen? – Valitettavasti ei.

Vain hyvin harvoissa tapauksissa joukosta löytyy kokonaisuuden osaajaa sekä paineilmaan erikoistunutta asiantuntijaa, joka panoksella on kriittinen ja kustannusteknisesti erittäin iso merkitys.

 

Yrityksemme tarjonta kattaa kaikki yllä mainitut suunnittelutekniset vaatimukset ja palvelut ja olemme käytettävissä suoraan loppuasiakkaiden paineilmajärjestelmien suunnittelutöissä aina kompressoriasemalta verkoston kautta suoraan käyttöpisteisiin saakka.

 

Myös suunnittelu- ja insinööritoimistot voivat käyttää palveluitamme alihankkija omille kokonaisvaltaisille projekteilleen. Voimme toimia projektin vetäjänä, yhden tai useamman osa-alueen toimittajana tai sitten aina kokonaisvaltaisena suunnittelupalveluiden tuottajana.

 

Meille paineilmajärjestelmä alkaa laitetilan imuilmasta jatkuen tuoton ja jalostuksen kautta verkostoon jaeltavaksi aina käyttöpisteille saakka.